Όλοι μας θα πρέπει να πάρουμε μερικά μέτρα προστασίας για την οικογένειά μας, το σπίτι μας και την επιχείρησή μας. Ο πιο σωστός τρόπος για την προστασία μας είναι να απευθυνθούμε σε μια  εταιρεία security. Παρακάτω σας δίνουμε ορισμένες συμβουλές για την καλύτερη ασφάλειά σας.

Μια διάρρηξη αποτελεί αναμφίβολα μια πολύ φρικτή και δυσάρεστη εμπειρία. Πρόκειται για κάτι που δύσκολα μπορεί κάποιος να ξεχάσει . Αναφερόμαστε βέβαια σε συμβάν που να έχει διαδραματιστεί ενώ εσείς απουσιάζετε γιατί υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο ο ληστής να δράσει ενώ εσείς βρίσκεστε εντός του χώρου. Αυτή βεβαίως είναι μια περίπτωση που όλοι απευχόμαστε αλλά το ερώτημα είναι τι κάνουμε όταν μας συμβεί ;

Το πρώτο που πρέπει να πράξετε είναι να διατηρήσετε τη ψυχραιμία σας όσο τετριμμένο και αν ακούγεται αυτό. Μόνο έτσι θα μπορέσετε να πράξετε τα δέοντα ώστε να παραμείνετε ζωντανοί και ασφαλείς. Σε καμία περίπτωση δεν επιδιώκουμε να γίνουμε ήρωες γιατί το πιο πιθανό είναι να μετατραπούμε σε μάρτυρες.

Εάν το χτύπημα γίνει τη νύκτα, καλό είναι να προσποιηθούμε ότι κοιμόμαστε και να τους αφήσουμε να πάρουν ότι θέλουν για να φύγουν το συντομότερο δυνατό. Μια έξυπνη κίνηση , αν  φυσικά μπορεί να γίνει χωρίς να γίνουμε αντιληπτοί από τους κλέφτες είναι να καλέσουμε την άμεση δράση και να αφήσουμε τη γραμμή ανοικτή.  Επίσης , εφόσον είμαστε ήδη στην κρεβατοκάμαρά μας, θα μπορούσαμε να κλειδωθούμε μέσα, πάλι χωρίς να γίνουμε αντιληπτοί.

Εάν όμως έρθουμε τετ-α-τετ με τους διαρρήκτες τότε πρέπει πραγματικά να επιστρατεύσουμε όλη τη ψυχραιμία και λογική που διαθέτουμε για να μη μας βλάψουν. Θα πρέπει πάση θυσία να τους καθησυχάσουμε και να τους κάνουμε να αισθανθούν όσο πιο ασφαλείς γίνεται, όσο τραγελαφικό και αν ακούγεται αυτό. Πρέπει να τους κάνουμε να αισθανθούν ότι δεν κινδυνεύουν από εμάς γιατί αυτοί πάνω στο πανικό και στο θυμό τους διαπράττουν τα εγκλήματα. Εννοείται ότι είμαστε συνεργάσιμοι μαζί τους καθ’ όλη τη διάρκεια γιατί αυτό που επιδιώκουμε, όπως και εκείνοι επίσης, είναι να φύγουν όσο το δυνατό συντομότερα και αναίμακτα γίνεται.

Προσπαθήστε να συγκρατήσετε όλα τα συναισθήματα που θα σας κατακλύζουν αυτές τις φρικτές στιγμές. Αγνοήστε όσο μπορείτε το γεγονός ότι σας κλέβουν και αφήστε τους να πάρουν ότι θέλουν για να σας αφήσουν ήσυχους το συντομότερο δυνατό . Αυτό που έχει σημασία είναι να επιβιώσετε από αυτή την απαίσια εμπειρία και να προσπαθήσετε να συγκρατήσετε όσα περισσότερα μπορείτε στη μνήμη σας για να βοηθήσετε τις αρχές στον εντοπισμό τους . Είναι πράγματι η συνέχεια του δράματος που βιώσατε αλλά είναι κρίμα να αφήσουμε αυτό που μας συνέβη να ξανά επαναληφθεί σε άλλους . Έχουμε χρέος πάνω από όλα να προστατέψουμε τους συνανθρώπους μας για να μην πέσουν και αυτοί θύματα μιας διάρρηξης όπως συνέβη σε εμάς.