Με τη ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας πανελλαδικά, η ανάγκη για ποιοτικές υπηρεσίες ασφαλείας έχει γίνει επιτακτική για όλους, επαγγελματίες και μη. Υπάρχουν πια  πολλές επιλογές  για κάποιον που ενδιαφέρεται πραγματικά να ενισχύσει την ασφάλεια του χώρου του , είτε πρόκειται για κατοικία , γραφείο ή εργοστάσιο.

Η ανάθεση της φύλαξής σας σε επαγγελματίες , όπως είναι οι εταιρείες security αποτελεί το καλύτερο τρόπο για να ξενοιάσετε μια και καλή σχετικά με την ασφάλεια σας . Ποια είναι όμως η σωστή εταιρεία φύλαξης ; Πώς να επιλέξετε ανάμεσα στις πολυάριθμες που δραστηριοποιούνται ήδη στην ελληνική αγορά ; Παρακάτω παραθέτουμε κάποια κριτήρια που μπορούν να σας βοηθήσουν για να κάνετε την σωστή επιλογή.

Προηγούμενη εμπειρία: Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε εταιρεία ασφαλείας που να διαθέτει επαρκή προϋπηρεσία και καλό όνομα στην αγορά. Και αυτό γιατί ήδη δραστηριοποιούνται πολλές στο χώρο της ασφάλειας  , οπότε είναι σημαντικό να επιλέξετε την εταιρεία που θα είναι σε θέση να σας προσφέρει αξιόπιστες και αποτελεσματικές υπηρεσίες φύλαξης .

Ημερήσιες Αναφορές : Οι εταιρείες ασφαλείας φροντίζουν να παρέχουν  ημερήσιες αναφορές οι οποίες συμπληρώνονται από τους φύλακες ασφαλείας. Συνήθως είναι δύο στο σύνολο. Η μία αφορά την καταγραφή των  περιστατικών που μπορεί να έχουν διαδραματιστεί κατά τη διάρκεια της περιπολίας και η άλλη αφορά την περιπολία που έχει πραγματοποιηθεί. Σε αυτή γίνεται η λεπτομερής καταγραφή των ελέγχων που πραγματοποιούνται στους ελεγχόμενους χώρους ανά διαστήματα , η συχνότητα των οποίων καθορίζεται βάση συμφωνίας μεταξύ της εταιρείας security και του πελάτου της .

Είναι πάρα πολύ σημαντικό η εταιρεία security να είναι σε θέση να παρέχει αυτές τις πληροφορίες γιατί κάτι τέτοιο δείχνει ότι πρόκειται για σοβαρή και αξιόπιστη εταιρεία που τη διέπει ο ανάλογος επαγγελματισμός.

Ένδυση – Στολές : Ένας φύλακας ασφαλείας ντυμένος με στολή προσδίδει κύρος και επαγγελματισμό στον υπόλοιπο κόσμο. Συνηθισμένη ένδυση των ανδρών security είναι τα μαύρα σακάκια, φουσκωτά μαύρα μπουφάν και ενίοτε οι στολές με έντονο πορτοκαλί ή κίτρινο χρωματισμό.

Εκπαίδευση – Κατάρτιση: Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε το επίπεδο εκπαίδευσης των φυλάκων της εταιρείας στην οποία θέλετε να απευθυνθείτε. Είναι άρτια και επαγγελματική; Μπορούν οι φύλακες α σταθούν στο ύψος κάθε περίστασης , ανθρωπίνως δυνατό εννοείται. Οι φύλακες ασφαλείας δεν είναι αστυνομικοί και δεν επιβάλλουν το νόμο σε καμία περίπτωση. Ο δικός τους ρόλος είναι να προλαμβάνει καταστάσεις για να αποφευχθεί το χειρότερο. Να είναι παρατηρητικοί και οξυδερκείς και να μπορούν να αξιολογούν ανάλογα κάθε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Και πάλι , μην ξεχνάτε , οι φύλακες ασφαλείας δεν είναι κομάντο και δεν πρέπει να έχετε παράλογες απαιτήσεις από αυτούς.